Login
Hasło
    
Opisy, zdjęcia, filmy
 


 

Koktajl truskawkowy

Wkładamy umyte truskawki do blendera i dolewamy mleko.
Pokaż cały artykuł...
 

Delikatny rosół drobiowy

Kroimy pierś z kurczaka w paski długości ok. 3 cm. Umyte, obrane i pokrojone warzywa wrzucamy razem z kawałkami mięsa do garnka z wodą.
Pokaż cały artykuł...
 

Koktajl jagodowy

Wkładamy umyte jagody do blendera i dolewamy mleko.
Pokaż cały artykuł...
 

Zupa gulaszowa

Wsypujemy włoszczyznę do garnka, zalewamy je wodą i gotujemy wywar. Wlewamy oliwę z oliwek na patelnię i podsmażamy drobno posiekane cebule.
Pokaż cały artykuł...
 

Zupa chińska

Moczymy grzyby mun i makaron ryżowy w wodzie. Kroimy na cienkie paski marchewkę i gotujemy ją na półtwardo w wywarze.
Pokaż cały artykuł...
 

Zupa cebulowa

Cebule obieramy, kroimy na talarki i podsmażamy na oliwie z oliwek aż do uzyskania złotego koloru.
Pokaż cały artykuł...
 

Rosół wołowy

Podgrzewamy wodę w garnku. Gdy zacznie się gotować, wkładamy pokrojone mięso.
Pokaż cały artykuł...
 

Owocowe ptasie mleczko

Galaretkę należy rozpuścić w 250 g wrzącej wody i odstawić do stężenia (aż osiągnie konsystencję gęstej śmietany). Wyjęty z lodówki kefir ubijamy trzepaczką i wlewamy do niego powoli tężejącą, zimną galaretkę.
Pokaż cały artykuł...
 

Zupa pomidorowa

Pomidory i cebule kroimy w kostkę i miażdżymy czosnek. W garnku o grubym dnie rozgrzewamy oliwę z oliwek i podgrzewamy cebule z czosnkiem (aż do zeszklenia).
Pokaż cały artykuł...
 

Lasagne ze szpinakiem i serem

Rozmrażamy szpinak i dusimy przez około 10 minut. Dodajemy sól (do smaku), pieprz, gałkę muszkatołową i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Pokaż cały artykuł...
 

Krewetki królewskie

Obieramy krewetki z pancerzy. Wlewamy oliwę z oliwek na patelnię i rozgrzewamy.
Pokaż cały artykuł...
 

Krem z brokułów

Umyte brokuły oraz drobno pokrojony seler wkładamy do garnka z wywarem i gotujemy.
Pokaż cały artykuł...
 

Koktajl z kiwi

Wkładamy obrane i pokrojone kiwi do blendera. Dolewamy kefir i wsypujemy 1 miarkę białka Whey Protein.
Pokaż cały artykuł...
 

Deser twarogowy

Chudy twaróg dwukrotnie mielimy maszynką. Wkładamy do miksera i mieszamy z małym kubeczkiem jogurtu naturalnego.
Pokaż cały artykuł...
 

Koktajl melonowy

Obieramy melon, wydrążamy pestki i kroimy owoc na kawałki. Obieramy mandarynki i usuwamy z nich pestki oraz wszystkie delikatne błonki.
Pokaż cały artykuł...
 

Krem grzybowy

Umyte grzyby zalewamy szklanką letniej wody i zostawiamy na noc. Następnego dnia gotujemy grzyby, nie dodając wody przez godzinę. Kiedy będą miękkie, kroimy je na drobne paseczki i odkładamy na później.
Pokaż cały artykuł...
 

Gruszki z ryżem

Ryż gotujemy na mleku, tak długo, aż mleko się zupełnie wygotuje. Gruszki dzielimy na połówki, obieramy i wydrążamy gniazda nasienne.
Pokaż cały artykuł...
 

Barsz ukraiński

Gotujemy bulion i przecedzamy. Mięso oddzielamy od kości i odkładamy oddzielne. Obieramy buraki i kroimy je w drobne paseczki.
Pokaż cały artykuł...